PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Навіщо промивати макарони – причина

Макарони шкідливі для фігури, але цей продукт із твердих сортів пшениці називають навіть дієтичним. Проте, їх в жодному разі не можна промивати. Чи правда це?

Про це – у сюжеті Ранку у великому місті на ICTV.

Існує міф, що з промитих макарон увесь смак просто стікає, а головне – уся користь, що може в них міститися.

Лікар-гастроентеролог Тетяна Гайстрюк упевнено розвінчує цей міф.

– На жаль, доведено, що клейковина – це не дуже корисно. Вона порушує процес травлення. Заклеюється стінка товстого кишечника, погіршується засвоюваність кишечника в цілому, його всмоктувальна  активність. Тому зайвий раз видалити клейковину – це не погано, –  зазначає вона.

Читайте: Як готувати картоплю фрі – найкращі способи

Раніше ми писали, як приготувати спагетті.

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка