PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Алкоголь лікує кишкові інфекції: міф чи правда

Вживати алкоголь для боротьби з кишковими інфекціями небезпечно. Велика кількість спиртовмісних напоїв руйнує клітини шлунку та викликає невеликі кровотечі. А хронічне вживання алкоголю збільшує кількість патогенних бактерій у кишечнику.

Про це гастроентеролог Вінсент Хо з Університету Західного Сіднея розповів виданню Science Alert.

Червоне вино має бактерицидну дію, яка частково обумовлена його кислотністю і концентрацією спирту.  60-80% вмісту алкоголю достатньо для знищення мікробів. Напій із часткою спирту 40% знищує бактерії, що живуть у порожнині рота, за одну хвилину.

Результати дослідження показали, що напої з великою концентрацією алкоголю викликають пошкодження в стінках шлунку та невеликі кровотечі.

Читайте: Алкоголь на Новий рік 2018: що пити та як не потрапити на підробку

На самовідновлення тканин, які постраждали від 10% спирту, потрібно більше 24 годин. Крім того, хронічне вживання алкоголю викликає діарею, нудоту та блювоту, а також призводить до збільшення кількості патогенних бактерій у кишечнику.

До речі, в Росії група сенаторів запропонувала знизити градус горілки до 37,5%.

Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх