PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Як зі звичайної кави зробити суперміцну

Американські вчені стверджують, що одна й та ж кава, заварена холодним способом, містить більше кофеїну.

Кава

При цьому заварювати її можна не добу (при кімнатній температурі), а всього 6 годин, пише nplus1.ru з посиланням на дослідження у Scientific Reports.

У своєму експерименті хіміки використовували зерна кави середнього та темного обсмаження, а також грубого і середнього помелу.

Виявилося, що при холодному способі заварювання екстрагується значно більше кофеїну, ніж при гарячому.

При цьому найбільше кофеїну і хлорогенової кислоти екстрагується при заварюванні кави середнього обсмаження холодним способом: концентрація кофеїну становить близько 1200 міліграм на літр (в інших випадках ці концентрації на кілька десятків відсотків нижче).

Читайте: Я ка кава небезпечна для зубів

Вчені також встановили, що концентрація кофеїну досягає насичення всього через 6-7 годин для всіх різновидів холодного методу заварювання, а не через 10 годин або через добу, які використовуються для холодного заварювання зараз.

До речі, раніше дієтологи назвали ідеальний час для кави.

Теги:
Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка