PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Знайдено нову небезпечну властивість солі

Американські вчені з’ясували, що вживання великої кількості солі провокує зміни імунної системи, які призводять до деградації когнітивних функцій людини.

Про це повідомляє Nature Neuroscience.

Дослідники дізналися, що зловживання сіллю призводить до ендотеліальної дисфункції, зменшення мозкового кровотоку і когнітивних порушень, але не змінює артеріальний тиск.

Також зловживання продуктом призведе до виробництва молекул інтерлейкіну-17, які негативно впливають на мозковий кровообіг.

Читайте: Сосиски провокують смертельну хворобу – вчені

Дослідження вчені проводили на мишах, але наголошується, що результати дослідів розповсюджуються і на людей.

Проте негативні наслідки високосольової дієти зникали при переході на нормальний режим харчування.

До слова, німецькі вчені стверджують, що багато людей худнуть з великими труднощами тому, що організм реагує на обмеження їжі, як на спробу вбивства.

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка