PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Фруктові чаї та напої пити небезпечно – учені

Регулярне вживання напоїв “з кислинкою” в 11 разів збільшує ризик розвитку ерозії зубної емалі.

До такого висновку дійшли вчені з Королівського коледжу Лондона, пише Daily Mail.

Дослідники порівнювали харчування 300 людей з сильно пошкодженими зубами і 300 пацієнтами, які не скаржились на проблеми з зубами.

Виявилось, що натуральні фруктові кислоти, вступаючи в контакт з емаллю, починають її руйнувати.

Ще швидше це відбувається при нагріванні: тепло збільшує швидкість хімічної взаємодії лимонної кислоти с фосфатом кальцію, роблячи емаль більш вразливою до пошкодження.

Читайте: Вчені визначили схильність до ожиріння за роком народження

Також вчені виявили, що чай без цукру такий же шкідливий для зубів, як і з ним.

До слова, інші вчені заявили, що вживання гарячого чаю з алкоголем і курінням підвищує ризик розвитку раку.

Теги: ,
Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка