PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Як уникнути харчового отруєння: 5 порад від Супрун

Напередодні травневих свят зростає кількість харчових отруєнь. Щоб уникнути цього необхідно пам’ятати кілька порад, коли готуватимете продукти на пікніку.

пикник

Про це в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун написала у Facebook.

1) Дбайте про чистоту рук і місця, де готуєте

Не забувайте мити їх після контакту з сирими продуктами – м’ясом, рибою, яйцями і овочами, а також після того, як викидаєте щось в сміття або торкаєтеся тварин.

Слідкуйте за чистотою кухонного приладдя (в умовах пікніку вимийте і продезінфікуйте поверхні, на які будете нарізати і подавати їжу), захищайте їжу від комах, гризунів та інших тварин.

2) Розділяйте готові та сирі продукти

Використовуйте окрему розділову дошку для приготування сирих продуктів. Зберігати їх потрібно теж окремо. Це потрібно, щоб запобігати забрудненню продуктів небезпечними бактеріями, які можуть бути в сирій їжі до термічної обробки.

Читайте: Як відновити сили, якщо ви багато працюєте: Супрун дала кілька порад

3) Зберігайте порядок і правильний температурний режим в холодильнику

Температура повинна бути нижче 5°С. Не переповнюйте холодильник продуктами, тому що це впливає на циркуляцію повітря усередині і підтримання потрібної температури.

Окремо зберігайте сире м’ясо (в контейнері або харчовій плівці), щоб попередити будь-який контакт з готовою їжею.

4) Не їжте продукти, у яких закінчився термін придатності

Навіть якщо ця їжа нормально виглядає і пахне. Терміни придатності визначають і вказують на основі відповідних наукових тестів, які показують, через який період в упакованой їжі почнуть паразитувати патогенні мікроорганізми.

5) Не залишайте приготовану їжу на столі довше ніж на дві години

Пам’ятайте, що в спеку продукти псуються надзвичайно швидко. Також, якщо їжа залишилася після пікніка – її не варто залишати на завтра.

Перші ознаки харчового отруєння звичайно з’являються раптово. Найчастіше це підвищення температури тіла, зниження або відсутність апетиту, загальна слабкість, біль у животі, здуття живота, нудота, діарея.

Раніше Супрун розповіла, як правильно чистити зуби.

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка