PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Вчені знайшли продукт довголіття

Вживання риби та продуктів з омега-3-поліненасиченими жирними кислотами знижує рівень смертності.

Китайські вчені 16 років спостерігали за дієтою більше 240 тисяч чоловіків і 180 тисяч жінок, пише Journal of Internal Medicine.

Учасники експерименту щодня вживали невеликі порції риби.

Зазначається, що чоловіки, які регулярно вживали рибу на 10% рідше страждали від захворювань судин і на 37% – печінки. Крім того, ризик захворювання хворобою Альцгеймера у жінок при такій дієті знижується на 38%.

На думку дослідників, регулярне вживання риби також знижує ризик смерті від онкологічних і гострих респіраторних захворювань.

При цьому фахівці зазначають, що при смаженні риба втрачає більшість своїх корисних властивостей.

Джерелом омега-3-ненасичених жирних кислот також є насіння льону, шпинат, картопля і морепродукти.

Читайте: У мене не було жодного чоловіка! 106-річна англійка розкрила секрет довголіття

До речі, раніше вчені знайшли психологічний секрет довголіття.

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка