PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Скільки солі можна їсти – названо безпечний рівень

Вживання менше 5 г харчової солі на день не призводить до ризику розвитку гіпертензії і пов’язаних із нею серцево-судинних захворювань.

Сіль

Такі висновки зробили за результатами дослідження канадські вчені з Університету Макмастера, пише Лента.Ру з посиланням на статтю у The Lancet.

У їхньому експерименті взяли участь майже 96 тис. осіб у віці 30-75 років з 369 населених пунктів у всьому світі.

Вчені взяли зразки сечі для оцінки щодобового споживання солей натрію, а також виміряли кров’яний тиск.

На вибірці з 82 544 людей було визначено захворюваність серцево-судинними захворюваннями.

Виявилося, що учасники з 80% оцінюваних населених пунктів у Китаї споживають більше 5 г солі на день, у той час як в інших регіонах – близько 3-5 г.

Читайте: Популярний продукт назвали отрутою №1

При цьому вчені попереджають, що низьке споживання солі також збільшує ризик серцево-судинних захворювань.

До речі, вживання цукру підвищує ризик розвитку хвороби Альцгеймера на третину.

Фото: pixabay.com

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка