PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Через спеку Європу накрила овочева криза

Затяжна екстремальна спека в Європі стала причиною найсерйознішої за останні 40 років кризи для овочевого сектора Євросоюзу.

Овочі

Про це заявили в Європейській асоціації виробників фруктів та овочів (PROFEL), повідомляє Euractive.

– Через тривалу спекотну та суху погоду впродовж усього липня на більшій частині континенту овочі продовжують потерпати, а врожайність різко знизилася.

Сьогодні ситуація для городників і виробників овочів – найсерйозніша за останні 40 років, – йдеться у заяві організації.

Внаслідок спекотних погодних умов особливо постраждали Франція, Нідерланди, Німеччина, Велика Британія, Угорщина та Польща.

Читайте: Спека вбиває. Святий вогонь нищить Каліфорнію, в Європі смерті від перегрівання

За даними асоціації, найбільше постраждав сектор морожених і консервованих овочів.

Втрати врожаю призвели до скорочення і нерегулярних поставок свіжих овочів на переробні підприємства.

Через це збільшились витрати виробництва та скоротилась кількість оброблюваних продуктів.

За даними PROFEL, 2018 є третім роком поспіль, коли овочевий сектор зіштовхується з серйозними проблемами, пов’язаними з погодою. Врожай гороху та бобів скоротився у діапазоні від 20% до 50%.

Нагадаємо, Європу накрила екстремальна спека. В деяких країнах температура повітря підвищилася до +47°.

Фото: Pixabay

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка