PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Борошна в Україні більше, ніж українці з’їдають

Державні засіки врятують від паніки. Зерна та борошна у нас  більше, ніж українці можуть за рік з’їсти – запевняють урядовці.

Принаймні у великих столичних супермаркетах, де були «Факти» – ні ажіотажу,  ні дефіциту, ні значного підвищення цін не спостерігалося. Аграрний фонд уже розпочав інтервенції на ринок.

Сергій Тригубенко, заступник міністра аграрної політики та продовольства України: «Аграрний фонд має можливість здешевлювати своє борошно, своє зерно, яке він дає інтервенційно для підтримки масових соціальних сортів хліба на 20%»

Хліб також  не дорожчатиме – переконують виробники. 70% – це соціальні сорти, ціноформування яких жорстко контролює держава. На 10-15% може піднятися  вартість  кондитерських виробів  – кекси, булки, торти.

Експерт Лариса Гук борошняну паніку називає  штучною.  Вона  зумовлена ажіотажними очікуваннями споживачів, оскільки про харчі загалом багато говорять по всьому світу.

Від сьогодні Аграрний фонд розпочав відвантажувати пшеницю за заявками регіонів. Уже завтра її молотимуть  і продаватимуть споживачам.//Тетяна Анкудінова, Олена Астахова, Віктор Шевченко, Дмитро Шиповський, «Факти», ICTV.

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка