PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Книги з рецептами, які стали бестселерами

Крихке печиво, рум’яні пампушки, бісквіт, рулети з маком та ще кілька десятків видів солодкої випічки. Із звичайного записника, який має кожна господиня, народилися бестселери. Їхній автор жінка-легенда Дарія Цвек.

Крихке печиво, рум’яні пампушки, бісквіт, рулети з маком та ще кілька десятків видів солодкої випічки. Із звичайного записника, який має кожна господиня, народилися бестселери. Їхній автор жінка-легенда Дарія Цвек.

Записувати рецепти вона почала ще змалку. Їх назбиралося так багато, що подруга, відома письменниця Ірина Вільде, наполягла укласти їх у книгу. Так народилося «Солодке печиво», яке перевидавали 9 разів. А загальний наклад усіх видань 5 мільйонів примірників.

Ще одна подруга кулінарного генія, письменниця Марія Турчин, пригадує: пані Дарія готувала так, що від ласощів у захваті було навіть високе партійне керівництво. Тож коли до них мали приїхати гості зі столиці, кулінарною екзотикою з місцевим колоритом їх дивувала Цвек.

Вона зібрала чи не всі рецепти Галичини. Тут є поради на будь-який смак і будь-який вміст гаманця. У прикарпатському кулінарному училищі готують десятки страв за день. Ціну справжнім рецептам знають. Але довершеніших, ніж у Цвек, ще не помічали.

Її книжки не лише кулінарні шедеври. Окрім рецептів, Цвек давала підказки з етикету, добрих манер та ще тисячі інших порад.

Цвек радо ділилася досвідом. Вона проводила майстер-класи та чи не перша в Україні вела програми на обласному радіо.

Світ втратив її не так давно. Дарія Цвек прожила 94 роки і майже ніколи не відпочивала. Була дуже організована і всюди встигала. Раділа чужим успіхам і хотіла поділитися своїми знаннями з усім світом. Вона ще встигла впорядкувати книгу «Енциклопедія Галицької кухні», проте цього видання читачі так і не побачили. // Оксана Кваснишин, «ФАКТИ», ICTV

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка