PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTMxOSIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJGYWt0eV9GdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1jb250ZW50X2lkPSJmYWt0eS5pY3R2LnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLmFkdGVsbGlnZW50LmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjExL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Новорічне застілля. Як правильно підібрати напої, щоб не було погано

У цей день столи тріскаються від розмаїття страв – салатів, копченої риби, смаженого м’яска, найрізноманітніших ковбасок та холодців. Та аби отримати задоволення від усіх цих страв, необхідно правильно підібрати напої.

У цей день столи тріскаються від розмаїття страв – салатів, копченої риби, смаженого м’яска, найрізноманітніших ковбасок та холодців. Та аби отримати задоволення від усіх цих страв, необхідно правильно підібрати напої.

У новорічну ніч шеф-кухар італійського ресторану Ніколо Россі готує свою фірмову страву. Він частуватиме своїх гостей равіолі із лососем під вершково-трюфельним соусом. До борошна, із якого ліплять італійські пельмені, маестро додає чорнило каракатиці, тому вони і такі незвичні. Перед подачею на стіл шеф прикрашає страву червоною ікрою, помідором чері та гілочкою зелені. Шедевр готовий. Лишилось підібрати правильний напій.

«В Італії до цього ставляться дуже серйозно. Якщо страва з риби – вино обов’язково має бути білим. До нашої страви я б вибрав злегка ігристе біле вино», – каже шеф-кухар італійського ресторану Нікколо Россі.

Підбирати вино необхідно не лише до вишуканих італійських страв. Від правильного напою залежить, чи отримаєте ви задоволення від їжі. У виборі вина варто користуватись елементарним правилом – біле гармонійно поєднується із рибними стравами та салатами, червоне – із м’ясом. Українська кухня відрізняється від інших калорійністю. А важкість добре підсмажених ковбасок чи щедро прокопченої підчеревини найкраще нейтралізує міцний алкоголь – горілка чи віскі – каже один з найкращих сомельє України Іван Бачурін. А от улюблений українськими чоловіками коньяк ліпше пити після основної трапези і в жодному разі не подавати його з лимоном.

«Коньяк традиційно краще всього не подавати під лимон. Традиційно його подають, по-французьки це поєднання 3 «сі», – шоколад, сигарети, кава», – розповідає кращий сомельє України 2009-го року Іван Бачурін.

Зазвичай, новий рік на всій планеті починається з шампанського. Чи закінчиться свято на такій само мажорній ноті, залежить від того, чи втримаєтеся від дії алкогольного вінегрету. І тут необхідно запам’ятати ще одне золоте правило.

«Якщо ви починаєте з виноградних спиртів, найкраще і закінчувати виноградними. Якщо ви починаєте з шампанського, далі найкраще продовжити вином і закінчити коньяком, або ж бренді, або арманьяком. Якщо ви починаєте з пива, багато чоловіків люблять починати з пива. Горілка легко монтується з пивом, і закінчити традиційним гарним віскі», – говорить Іван Бачурін.

Головне не забувати, що їжа та алкоголь – лише гастрономічний акомпанемент до зустрічі нового року. Насолоджуватися варто перш за все хорошою компанією та атмосферою свята. І робити це можна без жодних застережень, адже сп’яніння від добрих емоцій негативних наслідків ніколи не має.//ICTV

 

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Завантаження...
Завантаження...

Вгору Вгору
Вверх

    Знайшли помилку в тексті?

    Помилка